Vis siden i mobilvisning
 

Ribs 

ribs_001.jpgRibs har været kendt siden middelalderen. Der findes mange sorter af ribs, men indenfor de sidste 100 år er de nuværende kendte sorter udviklet. Ribs er igen ved at få den opmærksomhed som de fortjener.

 

 

Det skyldes bl.a:

  • Ribs er rig på fibre
  • Ribs har et højt indhold af C vitamin og B vitamin– i forhold til de fleste bær
  • Ribs har et højt indhold af mineralerne kalium og calcium – i forhold til de fleste bær
  • Ribs kan indgå i måltiderne på mange måder
  • Ribs er god dansk tradition


Ribs er rig på C vitamin, som udover at styrke kroppens immunforsvar har en lang række helbredende og forebyggende egenskaber. Ribs indeholder desuden B1 vitamin, der har betydning for omdannelsen af kulhydrat, f.eks. polysaccharider og stivelse fra f.eks. brød og korn til druesukker. Når druesukker forbrændes skabes energi til hjerte, hjerne og muskler.

Indholdet af mineralet jern i ribs er blandt de højeste i bær familien. Jern indgår i de røde blodlegemer og er her medvirkende ved transporten af ilt til bl.a. musklerne.

Tilbage til om bær